Archief | februari, 2013

Tags: , , , , , , , ,

Afvallen op intelligente wijze doe je zo

Geschreven: 20 februari 2013 door Beheerder

Er is al veel universitair onderzoek gedaan naar alles wat met diëten te maken heeft. Zo is er bijvoorbeeld nagegaan welke succesfactoren aan de basis liggen bij die groep van mensen die erin slaagt om niet enkel gewicht te verliezen maar om dit lagere gewicht ook aan te houden na het dieet. We zetten even de belangrijkste tips hieromtrent op een rijtje om ook uw slaagkansen te verhogen!

Voor het dieet
Het is raadzaam om voor de start van een dieet uw BMI (Body Mass Index) te berekenen en een volledig overzicht te maken van wat u allemaal eet tijdens een dag en welke hoeveelheid lichaamsbeweging daar tegenover staat. Het zal u een duidelijk overzicht omtrent uw eet- en leefgewoonten opleveren wat zeker nodig is om te weten welke aanpassingen er dienen te gebeuren. Daarna moet u uzelf ervan overtuigen dat u uw volledige levenswijze permanent zal moeten veranderen: niet voor enkele weken of maanden maar voor de rest van uw leven. Het zal de enige manier zijn om uw streefgewicht ook na het dieet te kunnen behouden.

Lichaamsbeweging

Welk dieet u precies zal gaan volgen maakt in de praktijk heel weinig uit. Iedereen zal tijdens het dieet gewicht verliezen maar de cruciale vraag is hoe ervoor gaat zorgen dat het gewicht na het dieet niet opnieuw pijlsnel de hoogte in gaat. Uit studies is gebleken dat voldoende beweging een heel belangrijke factor is bij het kunnen behouden van het streefgewicht na het dieet. Mensen die veel bewegen letten er vaker op hoeveel calorieën ze dagelijks innemen en welk gedeelte hiervan ook daadwerkelijk verbruikt werd. Het bijhouden van een logboek waarin dit kort beschreven staat betekent hierbij een grote hulp. Voldoende lichaamsbeweging is dus in feite een aanvulling op het gevolgde dieet. Het zorgt er rechtstreeks voor dat de kilo’s er niet opnieuw aanvliegen na het dieet. Anderhalf uur lichaamsbeweging per dag is het ideale streefdoel al weten we maar al te goed dat het niet eenvoudig is om dit streefdoel te bereiken.

Calorieën tellen

Calorieën zijn belangrijk tijdens een dieet maar ze zijn zeker niet zaligmakend. In de meest ideale diëten valt het op dat er enerzijds vetarm wordt gegeten maar dat het voedsel wel veel vezels bevat om voldoende energie te blijven hebben. Het zich puur baseren op caloriehoeveelheden is niet de beste manier om te diëten ook al omdat te strenge diëten nooit lang kunnen volgehouden worden.

Motivatie

In het begin van het dieet zijn we allemaal supergemotiveerd. We zijn die overtollige kilo’s meer dan beu en zijn er rotsvast van overtuigd dat we ze deze keer wel permanent zullen kwijtraken. Na enige tijd wordt het dieet echter een sleur en begint de motivatie langzaam maar zeker te dalen. De mensen in uw omgeving spreken u niet meer aan op uw zichtbaar lagere gewicht en u heeft het vaak moeilijk om te weerstaan aan al die lekkere dingen. Op dat moment moet u kunnen terugvallen op een voldoende sterke basismotivatie. Het is heel erg belangrijk dat deze voldoende sterk is om u ook door de erg moeilijke momenten heen te helpen.

Enkele tips die u kunnen helpen bij afvallen op intelligente wijze:

  1. Drink geen onnodige calorieën. – Probeer gedurende de dag zoveel mogelijk water te drinken. Op deze manier kan je geen onnodige calorieën binnen krijgen. Je verliest makkelijk het overzicht over wat je nou aan calorieën hebt binnengekregen via je drinken.
  2. Probeer niet het gevoel te krijgen dat je verplicht je bord leeg moet eten. – Stop met eten als je vol zit. Langzaam eten is hierbij aan te raden. Je hersenen kunnen dan op tijd aan je doorgeven dat je vol zit. Eet je te snel dan kunnen je hersenen dit niet op tijd doorgeven, met als gevolg dat je te veel eet.
  3. Eet je graag pasta’s? – Let er dan op dat je niet te veel kaas gebruikt. De gemiddelde 40+ kaas bevat per 100 gram zo’n 25 gram vet.

Reacties uitgeschakeld voor Afvallen op intelligente wijze doe je zo

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

South Beach dieet (Deel 3)

Geschreven: 17 februari 2013 door Beheerder

South Beach Dieet

Na deze twee weken is het tijd om te beginnen met de tweede fase. Hierin moet wederom op de voeding gelet worden. Er moet van te voren een streefgewicht gesteld zijn en de tweede fase eindigt wanneer dit gewicht bereikt is. In de tweede fase van het South Beach dieet mogen er nog steeds geen slechte koolhydraten genomen worden, maar mogen goede koolhydraten wel in beperkte maten gegeten worden. Zo mag men elke dag een paar sneetjes brood eten. Daarnaast zijn de eerder genoemde voedingswaren uiteraard nog steeds goed voor de dagelijkse voeding. Daarnaast moet er uiteraard ook nog steeds veel water gedronken worden. Ook mag men thee drinken in de tweede fase. Hierbij is vooral groene thee geschikt, omdat deze de spijsvertering verbeterd en daarnaast ook zorgt dat het lichaam gereinigd wordt van de afvalstoffen. In deze fase is het eten van groente ook nog steeds toegestaan. Toch moet er opgelet worden dat er geen fruit in het lichaam komt. Fruit bevat namelijk veel slechte koolhydraten die niet goed thuis horen in het South Beach dieet. Het is daarom veel beter om deze voeding te vervangen met bijvoorbeeld paprika of wortel. Deze zijn namelijk wel geschikt voor het South Beach dieet en bevatten weinig koolhydraten.

Als het streefgewicht eenmaal bereikt is met het South Beach dieet is het tijd om het eetpatroon voor de rest van de toekomst op te stellen. Hierbij mag uiteraard alles weer gegeten worden, maar het kan geen kwaad om regelmatig een dag uit de tweede fase te hebben. Hierdoor zal het lichaam weer een dag weinig koolhydraten binnenkrijgen en hierdoor dus weer vet gaan verbranden dat op het lichaam zit. Hierdoor zal men gemakkelijk op gewicht kunnen blijven. Ook moet er uiteraard wel op de voeding gelet worden die men binnenkrijgt wanneer de derde fase van start is gegaan. Zo moet er niet gegrepen worden naar tussendoortjes, maar moet er nog steeds goed en gezond gegeten worden. Zo moeten grote porties uitblijven. Daarnaast mag ook vette voeding niet gegeten worden. Tussendoortjes kunnen ook beter niet gekeken worden, omdat deze zeer ongezond zijn.

<< Deel 2 over South Beach dieetDeel 4 South Beach >>

Comments (1)

Tags: , , , , , , , , , , ,

South Beach dieet (Deel 2)

Geschreven: 17 februari 2013 door Beheerder

South Beach dieet

In de eerste fase van het South Beach dieet moet de voeding zo veel mogelijk koolhydraatvrij zijn. Dit houdt dus in dat alle voeding die genomen wordt geen koolhydraten mogen bevatten. Hierdoor zal er een tekort aan koolhydraten ontstaan in het lichaam waardoor het lichaam op zoek gaat naar andere bronnen waar energie uit gehaald kan worden. Deze bron is het vet dat tot vetreserves is omgezet door het lichaam zelf. Door energie uit deze bron te halen zal het lichaam dus zelf het vet verbranden dat graag verloren wordt. Hierdoor zal men dus gemakkelijk gewicht verliezen en afvallen. Dit is het hoofddoel wat hier bereikt moet worden, dus dit is een zeer goede start. De eerste fase duurt slechts twee weken en hierin moet het lichaam wennen aan het eetpatroon dat ineens drastisch veranderd wordt met het eetpatroon dat men voor het beginnen aan het Sout Beach dieet had.

In de eerste fase is het belangrijk dat er veel water gedronken wordt. Er moet minimaal twee liter water per dag gedronken worden in de eerste fase, omdat het water een reinigende functie heeft. Het water zorgt er namelijk voor dat afvalstoffen van het lichaam gemakkelijker het lichaam uit vervoerd kunnen worden waardoor men dus gewicht zal gaan verliezen. Daarnaast mag er in deze fase ook bepaalde voeding niet genomen worden. Zo is het eten van aardappelen in deze fase volledig uitgesloten. Daarnaast mag men ook geen brood en melk nemen. Deze bevatten allen namelijk veel koolhydraten. Wat wel mag in de eerste fase is het eten van veel groene groenten, kaas, eieren en vlees. Met deze vier voedingswaren kunnen er gemakkelijk drie maaltijden per dag gemaakt worden waardoor er niet elke dag het zelfde gegeten hoeft te worden. Hierdoor is het South Beach dieet ook een variërend dieet, iets wat veel diëten niet zijn.

<< Deel 1 over South Beach dieet | Deel 3 South Beach >>

Comments (2)

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

South Beach dieet (Deel 1)

Geschreven: 17 februari 2013 door Beheerder

South Beach dieet

Het South Beach dieet is een dieet dat op lange termijn het eetpatroon van iemand zal veranderen. Hierdoor zal in deze lange termijn een hoop gewicht verloren worden, omdat het South Beach dieet zo gemaakt is dat men al snel gewicht gaat verliezen met het dieet. Doordat bepaalde voedingsstoffen uit het voedingspatroon gelaten of beperkt worden zal er uiteindelijk veel meer vet verbrand worden waardoor er uiteindelijk veel gewicht verloren gaat en het lichaam een stuk gezonder zal gaan worden. Het South Beach dieet is dus een erg gezonde manier om af te vallen.

Bij het South Beach dieet zit het eetpatroon zo in elkaar dat vetten en koolhydraten zo veel mogelijk vermeden of beperkt worden. Hierdoor zal het lichaam al snel op zoek gaan naar andere bronnen van energie. Hierdoor zal het overgewicht verdwijnen en kan onder andere suikerziekte voorkomen worden. Het is dus een zeer goed dieet om het gehele eetpatroon om te gooien en hierdoor gewicht te verliezen en heel veel gezonder lichaam te krijgen.

Doordat er bij het eetpatroon zo veel mogelijk slechte koolhydraten vermeden worden zal er veel minder suiker in het lichaam komen. Hierdoor zal er minder vet omgezet worden naar vetreserves en zal er dus gewicht verloren worden. In de drie fases waaruit het South Beach dieet bestaat wordt er een eetpatroon opgebouwd. In elke fase mogen er andere voedingswaren gegeten worden. Hierdoor zal er in het begin veel gewicht verloren worden waarna er langzaamaan geen gewicht meer verloren wordt en men dus gemakkelijk op gewicht kan blijven wanneer men eenmaal afgevallen is. Hierdoor is het South Beach dieet ook op langere termijn een zeer goed dieet.

Volgende deel >>

Comments (1)

Tags: , , , , , , , , , , ,

Weight Care en andere dieet shakes

Geschreven: 17 februari 2013 door Beheerder

Weight Care heeft ook speciale shakes die elke dag genomen kunnen worden en als resultaat hebben dat men uiteindelijk veel kan gaan afvallen. Deze shakes zijn in veel smaken verkrijgbaar en zijn ook maaltijdvervangers. Er zijn speciale shakes voor het ontbijt, de lunch en de avond maaltijd. Daarnaast kan er soms ook nog een shake genomen worden als tussendoortje. Uiteraard moet dit niet te vaak gedaan worden, omdat dit er voor zorgt dat het afvallen minder snel zal gaan. Het is daarom ook belangrijk om op te letten dat men niet te vaak een tussendoortje neemt. Afvallen met de shakes van Weight Care is uiteraard goed mogelijk, maar moet niet te lang gedaan worden. Door de lage inname van calorieën is het niet slim om deze voor een lange tijd te nemen. Voor slechts een aantal weken of twee maanden zou dit wel goed kunnen zijn en heeft dit als resultaat dat er veel vet verbrand zal worden.

Prodimed heeft ook een gehele lijn met shakes die helpen bij het afvallen. Echter is het bij Prodimed zo dat men niet zomaar kan beginnen aan het gebruiken en drinken van deze shakes. Er moet namelijk altijd een voedingsdeskundige in het spel zijn die er voor zorgt dat alles goed verloopt met de producten van Prodimed. Toch zijn de shakes van Prodimed goed om af te vallen. Er kan tot wel 8 kilo per maand verloren worden met de shakes van Prodimed. Hierdoor is het afvallen met shakes van Prodimed op korte termijn goed mogelijk en kan er op korte termijn veel vet verloren worden. Toch moet er eerst een gesprek aangegaan worden met een dokter die helpt bij het kijken of het lichaam het wel aankan om de producten van Prodimed te kunnen gebruiken.

Herbalife is ook een mogelijkheid!

Herbalife wordt al een tijd aangeboden op de Nederlandse markt en deze biedt ook shakes aan. Ook met Herbalife is het dus mogelijk om af te vallen met shakes. Deze shakes zijn in meerdere smaken verkrijgbaar en zorgen voor een lagere inname van calorieën per dag. Hierdoor zal men op langere termijn af gaan vallen, omdat het lichaam sneller overgaat tot het verbranden van lichaamsvet. Hierdoor zal met dus afvallen met shakes waarmee op korte termijn flink wat gewicht verloren kan worden. De shakes zijn daarnaast ook aangevuld met vitaminen en mineralen waardoor deze niet ongezond zijn en dus iedere dag genomen kunnen worden. De shakes werken als maaltijdvervanger en kunnen voor de drie dagelijkse maaltijden verkregen worden. Daarnaast zijn er ook speciale shakes als tussendoortjes.

Modifast is een bekende aanbieder van afslankproducten. Zij bieden ook veel shakes aan die helpen bij het lijnen. Modifast heeft voor elke doelgroep verschillende soorten shakes en deze zijn over het algemeen verkrijgbaar in vier verschillende smaken, namelijk vanille, chocolade, koffie en rode vruchten. Afvallen met de shakes van Modifast is dus ook lekker, omdat er voor ieder wat wils is. Daarnaast biedt Modifast deze shakes ook voor verschillende maaltijden en zijn de shakes dus uitstekende maaltijdvervangers. De shakes bevatten daarnaast weinig calorieën en suikers waardoor deze dus zeer geschikt zijn voor een ieder die graag wil afvallen met shakes.

 

Comments (1)

Tags: , , , , , , , , , ,

stap voor stap afvallen (afvallen doe je zo: deel 1)

Geschreven: 16 februari 2013 door Beheerder

Bijna dagelijks worden we overspoeld met eenvoudige en snelle manieren om heel snel heel veel gewicht kwijt te raken. Allerlei soorten diëten en nog meer pillen zijn de revue al gepasseerd maar ze leveren jammer genoeg heel vaak geen resultaat op. Elke vorm van diëten waarbij geprobeerd wordt om heel snel veel kilo’s kwijt te raken eindigen steevast in frustratie omdat de kilo’s er na het dieet weer erg snel terug bijkomen. We proberen u dan ook tips te geven zodat u stapje voor stapje uw manier van leven kan aanpassen om zo uiteindelijk tot uw gewenste gewicht te komen.

Stap 1: het analyseren van het probleem

Van bij de start is het belangrijk om te analyseren wat het precieze probleem is, welk doel u wil bereiken en op welke manier u dit doel wil bereiken. Het bijhouden van een schriftje of een andere document kan hierbij zeker en vast een goede hulp zijn. Zo kan u beginnen met neer te schrijven welke gevoelens uw overgewicht bij u oproept. Noteer eveneens wat de oorzaken zouden kunnen zijn van het overgewicht en noteer eveneens wat uw huidige gewicht is. Noteer voor uzelf heel duidelijk waarom u gewicht wil verliezen en denk dan pas na over het einddoel dat u na uw dieet wil bereikt hebben. Op dit stukje tekst kan u gedurende de hele periode blijven terugvallen, het zal u er in de eerste plaats aan herinneren waarom u de stap heeft gezet om te beginnen diëten en welke negatieve gevoelens er allemaal aan het overgewicht gekoppeld zijn. Zeker in moeilijke periodes zal dit een belangrijke ondersteuning betekenen.

Stap 2: het streven

Vervolgens gaat u noteren wat uw streven is. U noteert wat volgens uzelf het streefgewicht dat u met het dieet wil bereiken en wat de reden van dit streefgewicht is. Een foto van de periode waarin u nog wel dat mooie zomerjurkje kon dragen kan hierbij zeker een bijkomende stimulans zijn voor uzelf.


Lees het vervolg in deel 2 van afvallen doe je zo >>

Reacties uitgeschakeld voor stap voor stap afvallen (afvallen doe je zo: deel 1)