Archief | april, 2014

Tags: , , , , ,

Het vezel dieet

Geschreven: 04 april 2014 door Beheerder

Het vezel dieet (vezelrijk dieet) is gebaseerd op een hogere inname van vezels. Het idee hierachter is dat als je meer vezels eet dat je je voller voelt en minder zin hebt om ongezonde snacks te eten of te snoepen. Vezels zijn ook van invloed op je bloedsuikerspiegel, en de claim bij dit dieet is dat je meer energie zal hebben als je veel vezels tot je neemt.

Aangeraden producten met veel vezels

Wat zijn dan goeie producten met veel vezels? We noemen er hieronder enkele belangrijke:

  • Speciale cornflakes met veel vezels

  • Bepaalde soorten crackers

  • Fruit zoals aardbeien, frambozen en appels

  • Bepaalde soorten groenten bevatten veel vezels, zoals bijvoorbeeld kool, sla of broccoli

  • Volkoren producten zoals rijst en brood

  • Bijna alle soorten bonen

  • Verschillende soorten noten zoals amandelen of walnoten

Is het dieet goed vol te houden?

Als je de menu’s goed plant is het dieet lastig vol te houden, omdat de planning bestaat uit menu’s van 1100 calorieën per dag, erg weinig dus. Je zal er zeker van afvallen maar gemakkelijk is het zeker niet! We raden je dan ook aan als je dit dieet zou willen gaan volgen iets meer te eten en dan indien gewenst wat meer te bewegen. Dankzij de vezels is het eten van weinig calorieën overigens makkelijker vol te houden dan je zou verwachten.
In principe kun je het dieet gewoon gratis volgen, je kunt zelf prima opzoeken welke producten veel vezels bevatten.

De voordelen en de nadelen van het vezel dieet op een rijtje

De belangrijkste voordelen van dit dieet zijn:

  • Het dieet concentreert zich op gezonde producten. Er worden geen specifieke producten verboden bij het dieet

  • Als je normaal gesproken erg veel last hebt van het hongergevoel tijdens het volgen van een dieet dan is dit een goed dieet voor jou, want je hebt weinig honger dankzij de vezels

De nadelen:

  • De standaard menu’s bevatten erg weinig calorieën, misschien wel te weinig

  • Lastig als je allergisch bent voor tarwe of als je veel tarwe slecht verdraagt

  • Al met al een goed dieet, met als enige nadeel het lage aantal calorieën. Met een kleine aanpassing is het dus prima te volgen en levert het goede resultaten op.

Reacties uitgeschakeld voor Het vezel dieet

Tags: , , , , , ,

Het onbewerkt voedsel dieet

Geschreven: 04 april 2014 door Beheerder

Het onbewerkt voedsel dieet is gebaseerd op de ervaringen van columniste Tosca Reno. Zij had last van overgewicht nadat zij drie kinderen had gekregen en woog meer dan honderd kilo toen zij met dit dieet begon. Ze is tegenwoordig een veelgevraagd model voor verschillende badmode tijdschriften.

De basisprincipes van het onbewerkt voedsel dieet

Het idee van dit dieet is om voedsel te eten in hun natuurlijke en onbewerkte vorm. Als je bijvoorbeeld tomaten neemt is dat onbewerkt voedsel, terwijl tomatenketchup uit de winkel dat volgens dit dieet niet is.
Het dieet concentreert zich dus niet op calorieën, maar meer op de kwaliteit van het geselecteerde voedsel. Elke maaltijd is belangrijk, en er mogen geen maaltijden meer worden overgeslagen. Er wordt aangeraden om je maaltijden vooruit te plannen en indien nodig om ook je eten mee te nemen.
In het algemeen moet je zes maaltijden per dag eten van rond de 400 calorieën en de maaltijden bestaan uit veel eiwitten en complexe koolhydraten.
Een keer per week mag je zondigen met een maaltijd waarbij je mag eten wat je wilt.

Aangeraden ingrediënten bij het dieet

Het volgende voedsel wordt aangeraden bij het dieet:

  • Veel groente en fruit als basis

  • Gezonde koolhydraten zoals bonen en volkoren producten

  • Magere eiwitten zoals vis, kip en kalkoen

  • Gezonde vetten zoals noten en olijfolie

  • Geen verwerkte producten zoals suiker, slechte vetten en alcohol

Over het algemeen eet je dus zes maaltijden, bijvoorbeeld een ontbijt, snack, lunch, nog een tussendoortje, avondeten en een toetje.

Bewegen bij het dieet

Er is geen specifiek fitness programma, maar er wordt wel aangeraden om te sporten bij het dieet, of op zijn minst regelmatig te wandelen. Gezien de gezonde samenstelling met natuurlijke producten kan dat ook prima bij dit dieet.

De voordelen van het onbewerkt voedsel dieet

De voordelen van het dieet op een rijtje:

  • Gezonde en natuurlijke producten, geen extreme caloriebeperking

  • Regelmatige maaltijden verspreid over de dag

  • Goede en duidelijke menuplanning en dagindeling

Nadelen van het dieet

Zoals alle diëten heeft ook dit dieet enkele nadelen:
• Het is redelijk strikt wat betreft de producten. Suikers en bewerkte producten zijn niet toegestaan, dit kan in de praktijk nog wel eens lastig zijn, als je bijvoorbeeld niet zelf je voedsel klaarmaakt bij feestjes of als je op bezoek bent bij iemand.
• Uit eten gaan kan ook lastig zijn.
• Alhoewel het eten van onbewerkt en natuurlijk voedsel intuïtief aanspreek bestaat er geen overtuigend ondersteunend wetenschappelijk bewijs voor de methode.
• Sommige producten die volgens het dieet niet mogen, zoals verzadigde vetten, kunnen in bepaalde mate toch nodig zijn voor een gezonde leefstijl. Sommige punten van het dieet zijn dus twijfelachtig te noemen met betrekking tot gezonde voeding.
• Het dieet leidt tot gewichtsverlies, maar dit kan langzamer gaan dan bij rigoureuzere diëten.

Al met al klinkt het dieet goed vol te houden en richt het zich op gezonde natuurlijke producten. Hiermee is het één van de meer verstandige diëten en wordt door veel mensen aangeraden als gezonde leefstijl. Waar andere diëten vaak nog een duidelijk tekort aan gezond voedsel hebben is het onbewerkt voedsel dieet over het algemeen een gezonde afvalmethode.

Reacties uitgeschakeld voor Het onbewerkt voedsel dieet

Tags: , , , , , ,

Danser dieet

Geschreven: 04 april 2014 door Beheerder

Het danser dieet is gebaseerd op de theorie van een ex professionele danseres die nu een fitness instructrice is. Dit dieet wordt gevolgd door beroemde actrices en zangeressen uit Amerika. Het programma bestaat uit een compleet dieet en een sport programma om je een mooi lichaam te geven in slechts één maand.

Het dieet richt zich, in tegenstelling tot andere programma´s, op kleinere spieren om de slanke danser look te krijgen. Waar andere programma´s focussen op grote spiergroepen zoals bijvoorbeeld de hamstrings stelt het danser dieet dat dat niet goed is omdat je daar een te gespierd uiterlijk van krijgt.

Het dieet richt zich op het krijgen van een slank en lenig lichaam, en is dus vooral geschikt voor vrouwen.

Het dieet gedeelte van het danser dieet

Het dieet onderdeel is zo opgezet dat je zoveel mogelijk hervorming van de spieren bewerkstelligt en daarnaast ook nog zoveel mogelijk vet verbrandt. De eerste 25 dagen bevatten speciale menu’s die zeer laag zijn in koolhydraten en met weinig granen. De menu’s bevatten gezonde desserts die vooral uit fruit bestaan. Er is ook een speciaal menu opgesteld voor vegetariërs.

De laatste vijf dagen van het danser dieet bevat een reinigingsmenu, dat gericht is op snel gewicht verliezen zonder pillen of poeders. Met dit gedeelte van het dieet kun je tussen de twee en de vier kilo kwijtraken.

Alle gerechten bestaan uit ingrediënten met veel groente, fruit en magere eiwitten. Er zijn geen porties vastgesteld, het gaat vooral om de samenstelling. Het is wel aan te raden om de richtlijnen te volgen. Voorbeelden van ingrediënten zijn fruit, groenten, yoghurt, kip, eieren, zalm, kaas, garnalen, kabeljauw en avocado.

Een standaard dagmenu bestaat uit een ontbijt, een lunch, een middag snack en een diner.

Oefeningen bij het danser dieet

Er bestaat een speciale DVD bij het danser dieet met speciale spiervormende oefeningen. Het kost je ongeveer 20 tot 45 minuten per dag.

Kosten van het dieet

Je moet het boek en de DVD aanschaffen om het dieet te kunnen volgen. Deze zijn te koop voor ongeveer twintig euro op internet.

Voordelen van het dieet

Het dieet bevat gezonde ingrediënten zoals fruit en groente en is ook geschikt voor vegetariërs. Daarnaast bestaat er een DVD met uitleg.

Nadelen van het dieet

Je kan veel ingrediënten niet eten, dus daar moet je goed op letten. Daarnaast moet je elke dag oefeningen uitvoeren, iets wat erg intensief is.

Reacties uitgeschakeld voor Danser dieet