Archief | mei, 2013

Gebruik de trap

Geschreven: 09 mei 2013 door Beheerder

Afvallen – gebruik de trap

Ieder woning heeft er wel een. Een trap. Of je nu in een appartement woont of in een woonhuis. De trap is het ideale middel om af te vallen. Trap op en af, hoeft zeker niet vervelend te zijn. Maak er een spel van en geniet tijdens de sport.

Beweging is een must!

Wil je gewicht verliezen, dan moet je zeker meer gaan bewegen. Meestal licht het probleem niet eens in de voedingsstoffen. We zijn gewoon lui. Soms lijkt de keuken ons al te ver om even een glas water te pakken.

Schud je zelf even wakker en besef dat je met je eigen gezondheid speelt. Of je nu overgewicht hebt of niet, bewegen houdt je gezond. Heb je altijd al problemen gehad met je gewicht, doe er dit keer iets aan.

Specialist

Overgewicht kan het gevolg zijn van meerdere oorzaken. Het ligt niet altijd aan wat je eet of drinkt. Soms is een afwijking of probleem in je stofwisseling de oorzaak of een medicijn dat je moet gebruiken. Vraag aan je huisarts zeker advies voordat je ongecontroleerd gaat sporten en diëten. Verkeerde handelingen kunnen de situatie verergeren en de motivatie erg tegen houden als je ondanks alles niet kunt afvallen.

Eten en drinken

Alleen extra beweging heeft geen zin als je ook meer gaat eten. Je moet toch echt gaan letten op de calorieën. Kies lekker vervanging voor je dagelijkse maaltijden. Houd je aan de maximale calorieën, dat je per dag nodig hebt. Meestal eten we veel te veel. Dus wanneer je enkel aan de maximale calorieën houdt, ga je afvallen. Dit betekent dus niet minder eten, maar bewuster eten. Drink genoeg water. Frisdranken zijn geen alternatief. Probeer ze dus echt te beperken.

Geen sportschool geen duur toestel

Om meer te bewegen hebben we geen sportschool nodig. De smoesjes dat je geen tijd hebt voor sport wordt verleden tijd. Zelfs de hometrainer is overbodig. Gebruik de trap. Er zijn zeker trappen in je omgeving, die je kunt gebruiken voor wat oefeningen.

Bepaal voor je zelf of je liever in de ochtend of in de avonduren traint. Kies je trap. Dat kan in je eigen huis of een trap in de buitenlucht. Het beste zou zijn om dit af te wisselen. Variatie is goed voor je lichaam. Ga tien keer op en af. Houd tijd bij om het voor je zelf wat uitdagender te maken. Je zult merken, dat je ieder keer sneller wordt.

Leg de lat hoger als je merkt dat je lichaam fitter wordt. Doe de oefening twee keer achtereen en houd weer de tijd bij. Zo blijft het een uitdaging. Vraag eventueel een vriend of vriendin mee te doen. Dit zorgt voor wat spanning en extra motivatie. Het is altijd leuk om te winnen.

De trap beklimmen is de ideale manier om af te vallen. Je traint de juiste spieren, zonder dat je te veel moet inspannen. Je benen, dijen, billen en buik worden bij regelmatig uitvoeren van de trapoefeningen duidelijk slanker. Dus wil je snel afvallen, neem de trap!

Reacties uitgeschakeld voor Gebruik de trap